Oktober 2020 i Flen: Värdemetoden för KKN

Oktober i Flen: Värdemetoden för KKN

En intensiv tvådagarsworkshop om Värdemetoden för entreprenörer, kreatörer och innovatörer. Härnäst kommer den att hållas i Flen den 24-25 oktober. Beställare är Flens kommun och deltagare är en grupp aktörer från de Kulturella och Kreativa Näringarna.


Med underrubriken ”Konsten att leva på det du älskar – utan att kompromissa” passar denna workshop den som står inför att förverkliga sin dröm och kunna försörja sig på sin passion, eller den som redan gör det och vill ta steget vidare. Workshopen kallas för ”The Art of Selling Your Heart” eftersom vi passionsdrivna ofta står inför utmaningen att sälja något som känns som en del av oss själva, en bit av vårt egen hjärta.

Värdemetoden är en konkret femstegsprocess som hjälper de som vill kunna ta betalt för sin kompetens, sina skapelser och idéer. Denna workshop vänder upp och ner på många av våra förutfattade meningar kring säljprocesser så att även den som tycker att försäljning är det värsta som finns blir intresserad, engagerad och entusiastisk. Metoden visar också hur det vi tror är våra ”nackdelar” kan leda oss till våra största affärsmässiga framgångar.

THE ART OF SELLING YOUR HEART
Konsten att leva på det du älskar – utan att kompromissa

Under workshopen blir du guidad från att formulera vad du helst vill ägna dig åt, via att hitta dina kunder till att sätta rätt prislapp. Upplägget passar både erfarna entreprenörer som vill effektivisera sin process och blivande företagare som funderar på att äntligen ta steget och förverkliga sin dröm. Under denna workshop får du hjälp att besvara:

o Vad vill du allra helst ägna din tid åt att göra?
– Ifall du lär dig sälja din passion så får du ägna dig åt den, utveckla den, bli expert på den.
o Vad har du som du kan erbjuda kunder och samarbetspartners?
– Du har många gånger mer att sälja än du tror!
o Till vem vill du sälja det?
– Att hitta de kunder, samarbeten och sammanhang som är rätt för dig.
o Hur vill du sälja det?
– Att genomföra försäljningen på ett sätt som passar dig och din övergripande plan.
o För hur mycket vill du sälja det?
– Prissättning handlar dels om storleken på prislappen, dels om när, för vad och hur du väljer att ta betalt.

”En gång i tiden tyckte jag att försäljning var det värsta som fanns. Därför utformade jag Värdemetoden till mig själv, när jag 2001 stod inför utmaningen att förverkliga mina egna visioner och skapa min konstbyrå Reflection Company. Nu – många konstprojekt och internationella uppdragsgivare senare – brinner jag för att hjälpa andra att göra verklighet av sina drömmar. Jag vet att försäljning kan bli en pusselbit i ditt  konstnärskap som du uppskattar och vårdar. Så blev det för mig och det är inte för att jag lärde mig att ’hantera’ det jag förr tyckte var jobbigt, utan för att jag har hittat ett sätt att bedriva försäljning som passar mig och min vision om framtiden.”

/Linda Kowalski Nordfors

Värdemetoden är ett verktyg som du kommer att använda dig av om och om igen under de kommande åren efter hand som du utforskar ditt område och utvecklar din verksamhet.

Vad säger andra om Värdemetoden?


Intresserad av att delta? Anmäl intresse här.

Om ni är en grupp på 8-10 personer som är intresserade av att denna workshop händer i er kommun eller er stad, hör av er! Använd formuläret för intresseanmälan och kryssa i ”vi vill att en workshop hålls hos oss”.


ETT TYPISKT KURSUPPLÄGG PÅ EN WEEKEND WORKSHOP

Lördag arbetar vi kl 9:00-18:00 och söndag 10:00-17:00. Det blir många pauser för fika och mat. Gruppdiskussioner och individuella uppgifter varvas med coaching och delningar.

Självklart måste inte denna workshop hållas på en helg, men det brukar vara populärt eftersom många passionsdrivna har andra uppdrag att hantera på veckodagarna.